MercatorShield: Mercator is geïnstalleerd op een andere server dan MercatorShieldService

0000001883     -      18-10-2011

Als Mercator geïnstalleerd is op een andere server dan de server waarop MercatorShieldService gehost wordt, moet u voldoende toegangsrechten verlenen aan MercatorShieldService opdat deze service Mercator (zowel de hoofddirectory als de DATA-directory) zou "zien".

Wanneer u een service installeert, wordt deze standaard zo geconfigureerd dat hij draait met de rechten van de lokale systeemaccount. Het woord lokaal betekent dat deze account geen toegang heeft tot gedeelde volumes op andere servers, zelfs niet op de eigen lokale schijven als hun adrespad een gedeelde naam heeft (\\monserveur\monpartage) die verwijst naar die lokale schijven. Dit is geen aspect dat eigen is aan MercatorShieldService, maar wordt opgelegd door Microsoft en aan elke service.

Toch kunt u deze standaard parameterinstelling makkelijk veranderen door in de "Administratietools" van Windows de parameterinstelling van de services te openen. Zodra u MercatorShieldService hebt gelokaliseerd, hoeft u enkel erop te dubbelklikken. Op het tabblad "Verbinding" kiest u "Deze account" en parametreert u de gegevens van een gebruiker die beschikt over voldoende rechten om de externe volumes met Mercator erop te kunnen zien. Doorgaans volstaat het om hier de gegevens van de Domain Administrator of een Administrator te vermelden.

shield_connexion

In tegenstelling tot een opvatting die duidelijk nog altijd bestaat, draait een service niet op basis van de toegangsrechten van de gebruiker die aangemeld is in een Windows-sessie. Een service werkt immers al, ook als geen enkele gebruiker een sessie op deze server heeft geopend.

U vindt meer informatie op deze pagina.