Prestatieprobleem met Mercator

0000001322     -      16-09-2013

Kunt u even nakijken in "Tools / Opties - Uitrusting kassa" of er geen onterecht geparametreerde poort blijft openstaan, bijvoorbeeld op de klantendisplay. Dat is een goede manier om Mercator te doen vertragen door het programma te vragen om te zoeken naar een display die niet bestaat.

Bedenk dat deze parameters eigen zijn aan elke pc.

Hallo,

Zelf heb ik nooit prestatieproblemen gehad met Mercator, maar van de IT-verantwoordelijke van deze klant kreeg ik te horen dat de XP-computer die Mercator op afstand lanceert, erg traag werkt wat Mercator betreft.

Met traag bedoel ik dat zelfs de invoer via het toetsenbord vertraagd verloopt.
Op deze pc draait momenteel geen antivirusprogramma, want hij is niet verbonden met internet. We hebben de kabel uitgeprobeerd van de Win2000-pc die er net naast staat, maar dat heeft niets veranderd.

Ik zie niet wat ik nog zou kunnen doen op het niveau van Mercator om de prestaties te verbeteren.

Hebt u nog andere oplossingen?