Roosters in Mercator: andere velden van de actieve fiche gebruiken

0000002013     -      04-10-2015

In een SQL-opdracht van een gepersonaliseerd rooster in Mercator kan men alle velden van de hoofdtabel van het informatiebestand gebruiken door ze te laten voorafgaan door @. Want bij de uitvoering van de opdracht voert Mercator alle velden van de actieve fiche in als SQL-parameters.

Dus de opdracht

select ... from ... where id_cli=@c_id

betreft duidelijk de records gelinkt aan de actieve klantenfiche.

Hoe kan ik in de parametreerbare roosters in Mercator beschikken over bijvoorbeeld de waarde van de identificatiecode van de actieve fiche, om ze te gebruiken in de SQL-opdracht van dit rooster?