U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Elektronische factureren: meerdere rekeningen bij Ibanity

0000003079     -      14-06-2022

Als Peppol - eFFF-facturen moeten verzonden worden vanuit dezelfde Mercator maar met het beheer van verschillende bedrijven (afzonderlijke btw-nummers), dan is het noodzakelijk om de onderstaande procedure toe te passen om de identificatiegegevens te onderscheiden van de afzender van de elektronische factuur.

In "Tools > Setup > Ibanity Identificatie" dient u op deze knop te klikken:

bouton_add_ibanity_nl

Hiermee kan u extra identificatie met Ibanity invullen. Zodra dit scherm gevalideerd is wordt het menu "Tools > Setup > Ibanity Identificatie" automatisch aangepast na het herstarten van Mercator.

menu_multiple_ibanity_nl

Vervolgens moet u het veld "Ibanity identificatie-nr" in de verkoopsequenties aanvullen met het overeenkomstige nummer.

Het aantal mogelijke identificaties is onbeperkt.


Bij het versturen van een elektronische factuur via Ibanity is het noodzakelijk dat de contactgegevens van de afzender in het XML-bestand in de AccountingSupplierParty node overeenkomen met de identificatie bij Ibanity (bedrijfsnaam, btw-nummer, bankrekening). Daarom is het ook noodzakelijk om volgens hetzelfde proces een tweede identificatie aan te maken in "Tools / Identificatie". Zorg ervoor dat de identificaties bij Ibanity overeenkomen met de identificatie in dit menu. (Identificatie n°2 moet overeenkomen met identificatie n°2 bij Ibanity)

menu_identif_multiple_nl


De activering van de Ibanity identificatie gebeurd automatisch door Mercator op basis van de waarde die in de sequentie wordt gevonden. Als u echter identificatie voor een toepassing buiten Mercator wilt activeren, is het mogelijk om deze eigenschap via code te wijzigen:

MercatorUi.Globals.IbanityNumSupplier

Om de dictionairy te verkrijgen dat overeenkomt met MercatorUi.Globals.ParamIdentif voor een aanvullende identificatie (vanaf 2), moet de methode MercatorUi.Globals.ParamIdentifSuppl(int numIdentif) gebruikt worden.