U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Aanpassingen met betrekking tot de encapsulation van documenten, in het commercieel beheer van een actie

0000002687     -      06-01-2017

Sinds versie 10.0.107 van de MercatorUi.dll, zijn de interne mechanismen van het EnclosedBilling object fundamenteel veranderd. Dit met als doel om onze broncode te “moderniseren”, en om een volledige compatibiliteit van Mercator in de HTML5 modus te verzekeren.

In eerdere versies werd de BillingForm encapsulation in het EnclosedBilling object gedaan, via de SetParent functie van de Windows API (user32.dll).

Voortaan wordt de BillingForm “normaal” opgestart en vervolgens worden bepaalde voorwerpen die het bevat verplaatst naar het EnclosedBilling object, met de mogelijkheid om de parent te vervangen met het .NET Framework. Deze wijziging van de parent betreft de TabStrip en alle betrokken pagina’s. De BillingForm bestaat nog steeds, maar wordt niet meer weergegeven. Alle referenties daarin blijven echter wel geldig: LinesEditor, BillingEngine, EnclosingActionForm, ...

Daarom moeten alle MovableControls zich in de BillingForm bevinden:

  • de FindForm() methode stuurt de ActionForm, en de BillingForm niet meer, terug: het is een verandering
  • de Form eigenschap wordt terug gestuurd zoals de BillingForm voorheen.

Tot gevolg, als er een customizer in de sequentie van het commercieel beheer werd geplaatst, kan het nodig zijn om uw broncode na te kijken in het licht van de bovenstaande informatie.