U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Bancontact link: beheren van meerdere betaalmethoden op een enkele kaart

0000002660     -      21-10-2019

Sommige betaalkaarten ondersteunen meerdere betaalmethodes met één enkele kaart (bijvoorbeeld: een kaart die overweg kan met Sodexo maaltijdcheques en ecocheques).

Om dit soort kaartbetalingen te accepteren in Mercator (vanaf versie 10), hoort men de volgende handelingen uit te voeren.

Ten eerste, kijkt men na of in het menu ”Tools / Opties / Terminal Betalingen CZAM” of de VIC in de “1.07 / 13 versie is".

Vervolgens in het betalingsbeheer venster (“Tools / Instellingen / Parameters / betalingswijzen"), worden de records voor dezelfde kaart gekopieerd (betaalmethodes dupliceren).

U zal twee lijnen ontvangen met de waarde:

  • "maaltijdcheque" als naam en "Sodexo" als waarde in de CZAM kolom
  • "eco-cheque" als naam en "Sodexo" als waarde in de CZAM kolom

Op deze manier worden de "maaltijdcheques" en "ecocheques" opgenomen in één en dezelfde betaalwijze. Als u bijvoorbeeld de details wilt verkrijgen volstaat het om de waarde van de kolom CZAM in te vullen (Waarden: “SODEXHO LUNCH” en “SODEXHO ECO”) 

 

Bijkomende gegevens : Betalingswijzen