U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Linttabblad op maat: RssPanel

0000001814     -      27-12-2016

Dit linttabblad op maat biedt de mogelijkheid om in het Mercatorlint een pictogram van een RSS-flux te plaatsen. Deze RSS-flux wordt om de 10 minuten vernieuwd. De overeenstemmende webpagina wordt geopend door rechtstreeks op het pictogram te dubbelklikken.

De URL van de RSS-flux kan worden ingevoerd via de knop "Structuur". Deze informatie wordt opgeslagen in het veld LIBRE9 van de fiche van de actuele gebruiker. De broncode illustreert dus perfect hoe men een tabblad op maat moet linken aan de databank, ongeacht SQL of DBF.

De programmering van dit tabblad baseert zich op de beschikbare bronnen op http://www.geekpedia.com/tutorial147_Creating-an-RSS-feed-reader-in-Csharp.html.

Het bijkomende project TestRssPanel biedt de mogelijkheid om sommige functionaliteiten van het tabblad buiten Mercator te testen.

Het bijgevoegde zipbestand bevat de broncodes in C# van dit tabblad op maat. Voor een snelle test volstaat het de assembly \RssPanel\bin\Debug\RssPanel.dll in de hoofddirectory van Mercator te plaatsen en overeenkomstig punt 2 van deze pagina te installeren.

 

 

 

 

rsspanel_fTe laden : 0000001814.zip (121 Kb - 14-10-2010)