U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Wijzigingen in notificaties gedaan door MercatorPenguin 2.9.5

0000003006     -      15-01-2021

MercatorPenguin maakt het mogelijk om notificaties te ontvangen. Versie 2.9.5 brengt hierin een substantiële wijziging door: voor eerdere versies werden de notificaties gerouteerd door de operator OneSignal. Nu worden ze alleen verzonden door Google Firebase, wat een tussenpersoon bespaart bij de distributie van notificaties op Android. Hierdoor kon het ontwikkelingsteam ook van de component OneSignal af, die onvoldoende werd onderhouden en waarvan de updates de evoluties van ons ontwikkelplatform (Xamarin) niet nauw volgden.

Deze belangrijke wijziging houdt in dat het noodzakelijk is om alle Mercators die op de een of andere manier bij de verzending van notificaties betrokken zijn, te updaten.

  • de Mercator gekoppeld aan MercatorPenguinServer
  • elke andere Mercator die belast is met het verzenden van notificaties. Bijvoorbeeld een Mercator die is gekoppeld aan een website.

Dit maakt het mogelijk om de laatste versie van de MercatorPenguin.NotificationClient.Send en MercatorPenguin.NotificationClient.SendAsync methodes, aanwezig in MercatorTunnel.dll, te gebruiken die aangepast zijn. Om een soepele overgang te garanderen, bevatten deze methoden nog steeds de code voor verzending via OneSignal en kunnen ze berichten naar de juiste provider sturen.

In MercatorPenguin is het mogelijk om de gebruikte operator te kennen. Dit doet u via het informatievenster (druk rechtsboven op i). Onder de schakelaar voor het accepteren van meldingen staat een ID :

  • de oude voor OneSignal: in de vorm 88fadc1d-a4c9-40ea-b3a2-68c356258f23         
  • de nieuwe voor Firebase: in de vorm efcd4ANRTfSpNtIW:APA91bFgNX0u84SKGI84r4...MNXU5D1pFwAawNCih8yT6eqKou4_gJYiFfRHyBjyXNMeIMp       

Als u na het updaten van MercatorPenguin problemen ondervindt bij het ontvangen van meldingen, moet u de toepassing opnieuw starten. Indien nodig zal ook de GSM herstart moeten worden.

Om MercatorPenguin 2.9.5 te gebruiken, moet MercatorPenguinServer worden bijgewerkt naar versie 2.9.5.


Herinnering: de mobiele apparaten geregistreerd voor notificaties worden ingevoerd in de tabel PENGUIN_PLAYERS van Mercator.