U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Hoe de grafische optimalisatie voor Terminal Server activeren of deactiveren ?

0000001661     -      29-04-2016

Mercator detecteert automatisch wanneer het uitgevoerd wordt onder Terminal Server, en in dat geval activeert het programma automatisch een grafische optimalisatiemodus die toelaat om de overdrachten tussen de server en de client te verminderen.

Indien deze optimalisatie om een of andere reden niet moet worden uitgevoerd, volstaat het de optie NOTS in te stellen bij het openen van Mercator.exe. Dit kunt u doen door de opstartsnelkoppeling van Mercator te wijzigen.

Wenst men deze grafische optimalisatie daarentegen wel te gebruiken, terwijl Mercator niet onder Terminal Server draait (bijvoorbeeld bij gebruik van LogMeIn, VNC, PcAnywhere ...), dan hoeft men enkel de optie TS in te stellen bij het openen van Mercator.exe. Dit is mogelijk door de opstartsnelkoppeling van Mercator te wijzigen.

Opmerking: de grafische optimalisatie heeft niets te maken met de deactivering van de 3D-effecten, die via het menu "Lint" kan worden gerealiseerd.