U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Hoe de Windows-veiligheidswaarschuwing bij de opstart van Mercator deactiveren ?

0000001326     -      01-02-2011

Wanneer Mercator geïnstalleerd wordt op een netwerklezer, laat Windows een venster verschijnen waarin de vraag wordt gesteld "Wilt u dit bestand uitvoeren? ", waarop de gebruiker moet antwoorden met "Uitvoeren" als hij Mercator effectief wil opstarten. Hieronder bieden wij u een oplossing om te vermijden dat dit venster telkens weer verschijnt.

  • Open "Internet Explorer".
  • Ga naar het tabblad "Beveiliging" in het menu "Extra / Internetopties".
  • Klik op "Lokaal intranet".
  • Klik op de knop "Websites" en vervolgens op de knop "Geavanceerd" in het venster dat net is verschenen.
  • Als het vakje "Serververificatie (https:) voor alle websites in deze zone vereist" is aangevinkt, moet u dit deactiveren.
  • Afhankelijk van het feit of de snelkoppeling die u gebruikt om Mercator op te starten (of om de netwerklezer te verbinden met een lokale lezer), een IP-adres of de naam van de machine oproept, voegt u deze lijnen toe via de knop "Toevoegen". U kunt ook zowel de naam als het IP-adres toevoegen. Als u het IP-adres van de server toevoegt, moet dit uiteraard een vast adres zijn. U hoeft GEEN voorvoegsel "http://" te vermelden op deze lijnen.
  • Klik op "Sluiten" en vervolgens op "OK" om de twee laatst geopende vensters te sluiten.
  • Nu bevindt u zich opnieuw op het tabblad "Beveiliging" van het menu "Tools / Internetopties" met als actieve zone "Lokaal intranet". Staat het beveiligingsniveau op "Normaal-laag" of "Laag", dan is er niets te veranderen en kunt u op "OK" klikken. Anders moet u klikken op "Aangepast niveau..." en de optie "Onbeveiligde applicaties en bestanden opstarten" instellen op "Geactiveerd".