U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Hoe diverse bestanden linken aan Mercator-documenten ?

0000000934     -      28-12-2014
Verouderd

Sinds de versie 5.2 kan in Mercator in de voetttekst van de verkoop-, aankoop- of boekhoudkundige documenten een tabblad "Bestandsbrowser" worden toegevoegd. Hierdoor kunnen diverse documenten (Word, Excel ... of enig ander type, zonder uitzondering) gelinkt worden aan een factuur, een bestelling, een bestek …

De bestanden kunnen worden toegevoegd via drag&drop. Door rechts te klikken op het veld "Verkenner", zijn alle klassieke handelingen uit de Verkenner van Windows mogelijk. De bestanden kunnen worden geopend door erop te dubbelklikken.

De bestanden worden opgeslagen in een subdirectory FILES van de DATA-directory van Mercator (deze subdirectory kan vrij worden gekozen door aanpassing van de optie "Tools / Opties / Overige: directory tabblad Bestandsbrowser").

Om deze optie te installeren, volstaat het naar keuze één of meer van de volgende variabelen te creëren:

  • PIEDS_V: FILES (L)
  • PIEDS_A: FILES (L)
  • PIEDS_C: FILES (L)

attention_aruba In Aruba versie moeten deze velden niet worden toegevoegd. Voeg gewoon een "FileView" of "SqlFileView" object.

 De pagina die u wenst te bekijken heeft betrekking op een versie van Mercator die commercieel niet meer beschikbaar is en niet meer wordt ondersteund.

Mercator is een applicatie .net en maakt gebruik van een database SQL Server. De gegevens op deze pagina stemmen niet overeen met deze eigenschappen.