U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Hoe een document rechtstreeks vanuit Mercator scannen ?

0000002573     -      10-10-2015

Via de link met "Bestandsbrowers" is het mogelijk om een document rechtstreeks te scannen. Het aldus gescande bestand wordt op het tabblad "Bestandsbrowser" in kwestie geplaatst.

Mercator gebruikt de Twain-standaard die ondersteund wordt door de meeste scanners.

De scanning start door te klikken op de knop "Scannen" die zich bovenaan op het tabblad "Bestandsbrowser" bevindt. In het veld dat vervolgens verschijnt in het bovenste schermgedeelte, kan een bestandsnaam worden ingevoerd.

De extensie, dus het bestandstype, kan worden gekozen:

  • PDF
  • JPG
  • TIFF
  • BMP
  • PNG

De formaten PDF en TIFF laten een scanning van meerdere pagina's toe. Het aangemaakte bestand bevat dan ook meerdere pagina's (zie compatibiliteit van de scanner met deze multipage-optie).

Mercator de lijst met beschikbare scanners weer geeft. De gebruiker kan de gewenste scanner in de lijst selecteren. Deze optie wordt opgeslagen in "Tools / Opties / Uitrusting kassa".

De knop "Scannen" activeert vervolgens de interface van de software die samen met uw scanner werd geleverd.

Opmerking: Mercator biedt geen functionaliteiten voor tekenherkenning aan.