U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Hoe het beheer van grote afbeeldingen optimaliseren in de Mercator informatie -bestanden in de SQL Cloud modus ?

0000002671     -      09-12-2016

Gewoonlijk worden afbeeldingen die verband hebben met artikels (of andere informatiebestanden) direct opgeslagen in de SQL-database. Technisch gezien gebeurt deze opslag in VARBINARY(MAX).

De moeilijkheid hier is dat de potentiële grote omvang van deze beelden/foto’s de raadpleging van de informatiebestanden aanzienlijk kan vertragen, omdat Mercator het bestand in zijn geheel leest , met de afbeeldingen inbegrepen.

Mercator 8.6 maakt het mogelijk om een optimalisatie hierop uit te voeren en zo de prestaties drastisch te verbeteren. Dit gebeurt via de optie" (MAX_BIN_SZ).

Deze optie bepaalt de maximale grote (in bytes) van de te downloaden binaire afbeeldingen direct bij het openen van een informatiebestand. Afbeeldingen die gedownload worden, waarvan de grote deze grens overschrijdt, worden asynchroon afgebeeld.
    
Om deze optimalisatie uit te schakelen hoort u de waarde op nul zetten. (Standaard)

De voordelen van deze optimalisatie zijn de volgende:

  • Deze afbeeldingen worden alleen gedownload als het echt nodig is. De afbeeldingen in een inactieve tab worden daarom niet gedownload.
  • De afbeeldingen worden gedownload op de achtergrond (in een secundaire thread). Hierdoor kan de gebruiker blijven werken tijdens het downloaden.
  • Tijdens het bewaren worden de niet gedownloade afbeeldingen uitgesloten in de back-up tijdens het veranderen van document en worden dus niet opnieuw geüpload naar de SQL server.