U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Een gepersonnaliseerde code uitvoeren vanaf het lint

0000002232     -      25-10-2015

Het is mogelijk om een code C# uit te voeren vanaf een knop van het lint. Om dat in te stellen, hoeft u enkel in configuratiemodus van het lint

  • de opdracht "code C# uitvoeren" kiezen
  • en vervolgens op de knop C# te klikken om de gewenste code in te geven

ribbon_custom_cs_nl

De code C# maakt deel uit van een just-in-time compilatie en kan dus onmiddellijk worden gebruikt. Het gebruiksprincipe is identiek aan dat van knoppen die toegevoegd worden in configureerbare schermen.

Wanneer de configuratie van een lint opgeslagen of hernomen wordt vanuit het tabblad 'Interface' van het gebruikersprofiel (fichier *.mrib) dan wordt er ook rekening gehouden met de eventuele code C#. Het is dan ook makkelijk om een configuratie van een lint die een code C# bevat voor verschillende gebruikers toe te passen.

 

 


 

Dit proces is niet beschikbaar in Aruba want in deze versie is het lint in een andere AppDomain actief dan de hoofdapplicatie Mercator.