U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Favorieten in de opties

0000003036     -      17-11-2021

Het menu "Tools > Opties" bevat de algemene opties in Mercator. Ondanks het feit dat ze per categorie zijn ingedeeld en het mogelijk is om ze te doorzoeken op basis van verschillende criteria, kan frequente toegang tot bepaalde opties inefficiënt zijn. Daarom laat Mercator 10.10 of later u toe om de gewenste opties te groeperen in een 'Favorieten' verzameling.

favoris_options_n

Om een optie aan favorieten toe te voegen, klikt u op de ster links van de omschrijving. Zo wordt de ster actief en verschijnt de optie in de favorieten. Als u nogmaals op deze ster klikt, wordt de optie uit de favorieten gehaald. 

Het aanpassen van de optie kan zowel in de originele lijst als in de favorieten gebeuren.

In de favorietenlijst is het mogelijk om de elementen opnieuw te sorteren. Dit kan via een drag & drop beweging met het symbool data:image/png;base64,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 dat rechts van de opties zichtbaar is.


De customizer hieronder laat zien hoe alle elementen op dit scherm verborgen kunnen worden voor gebruikers onder niveau 50, behalve de elementen uit de favorieten. Hierdoor kan een scherm getoond worden met een paar bewerkbare opties, zonder volledige toegang te geven tot alle opties. De onderstaande code verwijdert ook de mogelijkheid om te zoeken, wat in dit geval overbodig wordt en toegang zou geven tot de andere opties.

Zoom
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Text;
using MercatorApi;
using MercatorExtensions;
using MercatorUi;
using System.Windows.Forms;
using System.Linq;

// <CompileWithRoslyn />

namespace Param
{
    public class Customizer : MercatorUi.ICustomizers.IFormLoadCustomizer
    {
        public void FormLoadCustomize(Form form)
        {
            if ((Globals.CurrentUserRecord.NIVEAU < 50) && (form is MercatorUi.Forms.Param.ParamOptionsForm paramOptionsForm))
            {
                foreach (DevComponents.AdvTree.Node node in paramOptionsForm.Tree.Nodes.Cast<DevComponents.AdvTree.Node>().Where(n => n != paramOptionsForm.NodeFavorites))
                    node.Visible = false;
                paramOptionsForm.PanelSearch.Visible = false;
                paramOptionsForm.SplitContainer2.Panel2Collapsed = true;
                paramOptionsForm.NodeFavorites.Expand();
            }
        }
    }
}

 

options_favoris_seulement_nl