U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Smart Messages in SQL

0000001963     -      25-10-2015

Deze functionaliteit betreft de weergave van de foutmeldingen die door de SQL-server worden gegenereerd (problemen met foreign key, primary key ... of enige andere SQL-fout).

Voor een hele reeks berichten is een systeem ingevoerd dat ervoor zorgt dat de gebruiker geen onbewerkte SQL-foutmelding ontvangt, maar een beter begrijpelijk bericht.

Wanneer de gebruiker een foutmelding ontvangt waarvoor een "smart"-bericht bestaat, dan is het dat "smart"-bericht dat wordt weergegeven; anders verschijnt het "SQL Exception"-bericht.

smartmess_1

Via de knop "Detail" in het bovenstaande dialoogvenster kunt u zowel het oorspronkelijke bericht bekijken als de opdracht die de fout heeft veroorzaakt. De zones die als niet-bewerkbaar voorkomen, ondersteunen "rechtsklikken / kopiëren" (hierdoor kunnen de supportberichten vlot doorgestuurd worden).

We raden aan om dit concept te gebruiken voor uw programmeringen op maat waarbij een beroep wordt gedaan op de SQL-server. Daardoor zal het beheer van de eventuele foutmeldingen in een eenvormige interface worden weergegeven.

Hieronder vindt u een voorbeeldcode waarin deze functionaliteit wordt gebruikt.

Zoom
    using (SqlCommand oCommand1 = new SqlCommand("delete from paiem", oConnSql.Connection, transac))
    {
    try
    {
        oCommand1.ExecuteNonQuery();
    }
    catch (SqlException ex)
    {
        transac.Rollback();
        oConnSql.Connection.Close();
        oConnSql.Connection.Dispose();
        Api.Zstoperror("", oCommand1, ex);
        return;
    }
}

Het is dus aangeraden om de modules aan te passen die nog steeds STOP gebruiken in plaats van ZSTOPERROR.

Terloops merken we op dat de commando's SqlExec en Zselect van de Api van MercatorTunnel uiteraard dit systeem gebruiken.