U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Snelle opzoeking op documentnummer

0000001856     -      17-11-2020

Via de optie "Tools / Opties / Boekh.: Teken opzoeking op nummer" kunt u bepalen welk teken zal worden gebruikt om, bij de invoer van een rekening in een document, snel een document op te zoeken op basis van het nummer (bijvoorbeeld: *)

De snelle zoekopdracht houdt rekening met de voorselectie van het rekeningtype (Algemeen, Klant, Leverancier). U hoeft enkel een documentnummer in te vullen, gevolgd door het gekozen karakter (bijv. 20050001*). Mercator geeft dan een lijst weer van alle openstaande posten met dit nummer, ongeacht het dagboek.

De rekening (Klant, Leverancier, Algemeen) gelinkt aan het geselecteerde document zal automatisch worden ingevoerd in de actieve regel.

Opmerking: snel opzoeken in de algemene rekeningactiviteiten werkt enkel in de afpuntbare rekeningen.

Deze functionaliteit is ook beschikbaar in het scherm voor de verwerking van de gecodeerde berichtgevingen (CODA). Daarbij wordt een volledig identiek principe gevolgd.