U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Beheer van de verpakkingen op het tabblad "Leveranciers" van de fiche "artikelen"

0000000810     -      23-09-2015

In Mercator is het mogelijk om de verpakkingen afzonderlijk te beheren, per leverancier. Deze optie moet geactiveerd worden door JA te vermelden bij "Extra / Opties / Informatiebestanden: verpakkingsinformatie in ARTFOU". Zodra de optie geactiveerd is, telt het verbindingsrooster "Leveranciers - Artikelen" 2 extra kolommen voor de invoer van de verkochte en de aangekochte verpakkingen.

Aangezien Mercator toelaat om in dit rooster rijen toe te voegen die niet aan een leverancier gelinkt zijn, is het ook mogelijk om voor een zelfde artikel een oneindig aantal verpakkingen te creëren.

Gebruik: wordt het artikel bij de artikelinvoer in een document opgeroepen aan de hand van de referentie vermeld in dit rooster, dan zal de aangegeven verpakking worden gebruikt. Is de verpakking in kwestie onbestaande, dan gebruikt Mercator de verpakking van het tabblad "Aanvulling".

 


Trefwoorden: doos, pallet