U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

De selectie van rayons, families, sub-families en categorie├źn vergemakkelijken

0000003135     -      10-03-2023

De nomenclatuur van de artikelen wordt gewoonlijk gedefinieerd in rayons, families en sub-families. Artikelen kunnen ook worden ingedeeld in categorieën, waarvan sommige hiërarchisch kunnen zijn. Deze informatie is soms zeer talrijk en dit leidt tot rollen met een zeer groot aantal elementen. Om het invoeren van deze nomenclatuur te vergemakkelijken, stelt Mercator 10.10 of later een nieuw object voor, de RfsCatHelper, dat beschikbaar is in de scherminstellingen van de artikelfiche. De implementatie van de hier beschreven functionaliteiten is dus beperkt tot de plaatsing van dit object in het scherm.

De RfsCatHelper reageert op de invoer van een willekeurige tekenreeks van minstens 3 tekens. Het toont vervolgens de rayons, families, sub-families of categorieën die dit woord bevatten. Extra rayons, families en sub-families worden in aanmerking genomen, evenals categorieën boven 3.

Het selecteren van een element uit de RfsCatHelper-lijst vult automatisch het corresponderende keuzemenu in het huidige record aan. Als dit element een kind is van een boomstructuur, worden ook de ouder(s) ingevuld. Bijvoorbeeld :

  • de selectie van een familie vervolledigt ook de rayon
  • de selectie van een sub-familie vervolledigt ook de rayon en de familie
  • de selectie van een hiërarchische categorie vervolledigt de mogelijke ouders

Deze tool is beschikbaar in normale informatiebestandsinvoer, maar ook in filter- en standaardmodus.

Het is aanbevolen dit object bovenaan het scherm en buiten een GroupBox of Rectangle te plaatsen, zodat de lijst alle elementen kan weergeven zonder te scrollen.

Voorbeeld :

Dit item 

RfsCatHelper1_NL

vult deze drop-downs automatisch aan

RfsCatHelper2_NL


In deze roosters is dezelfde functionaliteit beschikbaar :

  • tarief particuliere klanten (TarCli)
  • leverancierstarief (TarPrest)
  • Tools / Kortingen (verkopen en promoties)

De hulp kan worden bereikt door op de "spatie"-toets te drukken op een cel in de kolom "Rayons, families, subfamilies en categorieën" of via het contextmenu.