U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Een klant via zijn barcode oproepen zonder dat men daarbij het invoerrooster voor de verkoop moet verlaten

0000000663     -      20-09-2015

Het is mogelijk om de klant van de lopende verkoop te veranderen, zonder dat men daarvoor het invoerrooster voor die verkoop moet verlaten. Deze functionaliteit is vooral handig voor configuraties waarbij klanten beschikken over een kaart met een barcode, waarmee ze rechtstreeks kunnen worden geïdentificeerd.

Indien u deze optie wenst te activeren, hoeft u alleen de naam van het CLI-veld te vermelden waarin de betreffende barcode zich bevindt, in "Tools/ Opties/ Ingave/ Zoeken klant in rooster artikelen". U krijgt daarbij toegang tot de volgende velden: C_ID, C_CLE1, C_CLE2 et C_CLE3. Het zoeken gebeurt rechtstreeks:

  • indien verschillende klanten met dezelfde sleutel overeenkomen, wordt de eerste klant rechtstreeks geselecteerd (geen keuzelijst)
  • er wordt niet meer naar het artikel gezocht zodra de klant gevonden is

Tip: zorg ervoor dat de barcodes van de klanten nooit in conflict komen met de barcodes van de artikelen. (U kunt dit doen door bijvoorbeeld een verschillende root als prefix te gebruiken).