U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Link tussen een PDF-printer en een lay-out

0000000877     -      23-09-2015
Verouderd

Sinds versie 5.1 laat Mercator toe om:

  • meerdere eenheden van de PDF-printer te installeren, met verschillende namen. Hierdoor is het mogelijk om voor deze diverse PDF-printers verschillende eigenschappen vast te leggen (bv. papierformaat);
  • één van deze PDF-printers te linken aan een lay-out.

Een PDF-printereenheid wordt gecreëerd via de permanente installatie van de PDF-driver (in TOOLS, menu "Extra / PDF-printer installeren"). De naam van de printer wordt gevraagd aan de gebruiker. Deze handeling moet worden herhaald op elke werkpost.

De link tussen een PDF-printer en een lay-out wordt gecreëerd door TOOLS, menu "Extra / PDF-document linken". Eens de lay-out geselecteerd, kan de naam van de PDF-printer vrij worden ingevoerd. Aangezien deze handeling uitgevoerd worden op lay-outniveau, moet ze niet worden herhaald op elke werkpost.De pagina die u wenst te bekijken heeft betrekking op een versie van Mercator die commercieel niet meer beschikbaar is en niet meer wordt ondersteund.

Mercator is een applicatie .net en maakt gebruik van een database SQL Server. De gegevens op deze pagina stemmen niet overeen met deze eigenschappen.