U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Nieuwe functionaliteiten in de historieken van het commercieel beheer met Mercator 10.10

0000003144     -      30-03-2023

Mercator 10.10 brengt deze nieuwe functies via het menu "Vensters" in de historieken van verkopen en aankopen in het commercieel beheer.

 

1. Filteren op de klant / leverancier: keuze van de kolom

In vorige versies kon met de selectie via het veld "Klant" of "Leverancier" alleen worden gezocht op de naam van de derde. Nu is het mogelijk om uit deze waarden een kolom te selecteren:

  • Naam
  • Id
  • Sleutel 1 tot 3

Als de sleutels via de opties zijn benoemd, worden deze namen in de keuzelijst weergegeven.

hist_cli1_NL

 

2. Filteren op gelijkenis op klant/leverancier

In vorige versies waren er twee manieren om de derde partij te filteren:

  • als de ingevoerde string ... (3 punten) bevatte, dan werd er gezocht van ... tot .... Bijvoorbeeld E...M toonde klanten tussen E en M.
  • in de andere gevallen werd gezocht in de modus "bevat". Zo werden bij opzoeking van DUP de cliënten Dupont en Aduprez gevonden.

 

 

3. Overweging van een filter op de signaletieken klant/leverancier

Mercator kan rekening houden met een specifieke filter die werd geplaatst in de signaletieken van de klant/leverancier. In de geavanceerde selectie van het dialoogvenster Historiek toont Mercator de vooraf geplaatste filters die het detecteert. De gebruiker kan dan één van deze filters kiezen.