U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Veelgestelde vragen met betrekking tot de virtualisatie van Mercator

0000002673     -      24-10-2016

Mercator Virtualisatie gebruikt exact evenveel geheugen als een Mercator die op de klassieke manier gebruikt wordt. Dus zal virtualisatie hier niks aan veranderen. Men moet er rekening mee houden dat elke virtuele Mercator sessie overeenkomt met een Mercator die geopend wordt op de server. Voor een groot aantal gelijktijdige virtuele sessies, moet er voldoende RAM-geheugen aanwezig zijn op de server. We herinneren u eraan dat de SQL Server standaard zichzelf het grootste deel van het RAM-geheugen op de server toe-eigent, daarom is het raadzaam om Thinfinity® VirtualUI™ te installeren op een andere server indien men een groot aantal virtuele sessies verwacht.

Neen. De interface die hier geboden wordt, is de interface van Mercator ERP, en is helemaal niet geschikt voor het runnen van een online-winkel. Dit is niet het doel van de virtualisatie.

Neen, er zijn twee manieren om het totaal onafhankelijke gebruikers te weten. Mercator-accounts, zoals gebruikelijk is dit het aantal gelijktijdige sessies in Mercator. Een sessie, al dan niet virtueel, wordt buiten beschouwing gelaten. Integendeel, Thinfinity® VirtualUI™ telt het aantal virtualisatie sessies, ongeacht of de virtuele applicatie gebruikt wordt.

Neen, en de support van Mercator neemt afstand van deze verantwoordelijkheid. Het is fysiek onmogelijk om alle platformen, tablets en browsers te testen,… De Thinfinity® VirtualUI™ server is gratis beschikbaar voor 90 dagen, we raden gebruikers aan om de installatie te testen voordat men hiervoor licenties aanschaft. We moeten ook rekening houden met het feit dat browsers steeds van versie veranderen en dat sommige veranderingen tijdelijke of permanente problemen kunnen veroorzaken. (De meeste van onze tests werden uitgevoerd met Chrome, wat bevredigende resultaten gaf. Dit sluit de andere browsers niet uit.)

Technisch gezien wel. Praktisch hangt dit af van ieders eisen en wensen! Mercator is een ERP en dus geen applicatie die je voor een paar dollar koopt en slechts twee functionaliteiten bevat. De interface van Mercator is complex, omdat zij betrekking heeft op een reeks functionaliteiten van oneindige grootte. De complexiteit hiervan afslanken is niet noodzakelijk de meest comfortabele oplossing.

Neen. Geen enkele migratie is nodig, dit omdat Mercator in zijn geheel gevirtualiseerd is. Met inbegrip van de instellingen en programmaties die zijn toegevoegd in Mercator.

Ja, indien deze applicaties de benodigde code bevatten om de koppeling met Thinfinity® VirtualUI™ te voorzien. Maar elke applicatie werkt apart, in zijn eigen sand-box. Wat dus geen betrekking heeft tot Mercator.