U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Modules voor de voorbehandeling van een artikelzoeksleutel in de sequenties

0000001734     -      28-11-2013
Verouderd

In Mercator 7.2 of later kan men op het tabblad "Modules", sequentie per sequentie, een sleutelvoorbehandelingsfunctie bepalen. Deze functie is altijd een PRG-bestand dat gecompileerd werd naar een FXP-bestand.

Via deze module kan de artikelzoeksleutel worden gewijzigd die door de gebruiker werd ingevoerd in de verkoop- of aankoopdocumenten van het Commercieel Beheer.

Enkele toepassingsvoorbeelden:

  • een of meer prefixtekens uit een barcode verwijderen,
  • overtollige informatie uit een barcode verwijderen,
  • ...

Deze module moet altijd een parameter aanvaarden voor de door de gebruiker ingevoerde waarde voor zijn zoekopdracht. Verder moet ze de eventueel gewijzigde waarde ook altijd opgeven in de vorm van een tekenreeks. Met andere woorden: de minimale structuur van deze module is als volgt:

parameters la_cle

la_cle=....

return m.la_cle

attention_aruba In de Aruba-versie wordt diezelfde functie verkregen door een Sig customizer die het event via BeforeSearch zal onderscheppen. De ingevoerde parameter bevat immers een Key-eigenschap die kan worden gewijzigd.Voorbeeld in legacy versie: een prefix verwijderen dat overeenkomt met het ascii-teken 20 

parameters la_cle

la_cle=ltrim(m.la_cle)
if left(m.la_cle,1)=chr(20)
       la_cle=substr(m.la_cle,2,99)
endif

return m.la_cle


Voorbeeld in Aruba-versie: een prefix weghalen die overeenstemt met het teken ascii 20 

Zoom
void sig_BeforeSearch( object sender, MercatorUi.Sig.SigClasses. BeforeSearchEventArgs e)
{
     if (e.Key.StartsWith( Api .Chr(20)) && (e.FormContext is MercatorUi.Forms.Billing. BillingForm ))
        e.Key = e.Key.Substring(1);
}


De pagina die u wenst te bekijken heeft betrekking op een versie van Mercator die commercieel niet meer beschikbaar is en niet meer wordt ondersteund.

Mercator is een applicatie .net en maakt gebruik van een database SQL Server. De gegevens op deze pagina stemmen niet overeen met deze eigenschappen.