U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Voorbeeld van een OLE verbinding op het commercieel beheer beginnend uit Excel

0000000567     -      11-10-2017

Het hier genomen voorbeeld toont hoe het mogelijk is om vertrekkend uit Excel bestanden door te geven aan Mercator Business Management.

De werkmap MercatorOle.xls staat u toe om een OLE verbinding te maken op een Mercator dossier. De code die deze verbinding mogelijk maakt is bewerkbaar via de tab “Ontwikkelaar” en de knop “ Visual Basic”. Deze code bevat:

  • De procedure auto_open : deze voert zich automatisch uit bij het starten van de werkmap. Daarbij wordt er een Mercator exemplaar gemaakt via OLE. Dit exemplaar wordt verdergezet in het ox object. Het is belangrijk op te merken dat de code aangepast worden aan iedereen met toegang tot (INIT) en DE LOGIN.
  • De procedure auto_close :deze voert zich automatisch uit bij het sluiten van de werkmap en geeft het object Mercator vrij release.
  • De verschillende functies zijn beschikbaar in de Excel blaadjes; deze zelfde functies lijken op de eigenschappen en methodes (procedures) van MercatoreOLE.exe en kunnen vrij toegevoegd worden.

Te downloaden :

Te downloaden : 0000000567.zip

Werking :

Het basisprincipe is om te werken met minder dan 2 Excel werkmappen. De eerste is MercatorOle.xls. De tweede bevat het werkblad met de functies van Mercator, via MercatorOle.xls.
Voor dat men een functie kan oproepen in Mercator moet men eerst MercatorOle.xls opstarten. Een dialoogvenster geeft aan dat Mercator open is. MercatorOle.xls kan niet gesloten worden behalve wanneer alle andere bladen met functies gesloten zijn.

Mercator 3.3.81 minimum voor OLE legacy
Mercator 8.5 minimum voor OLE Majuro