U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Bundellijst: Raadplegen Klanten in de buurt (lijst)

0000002954     -      14-02-2020

Deze bundel vereist versie 2.7 of hoger van MercatorPenguin. Het maakt gebruik van het SearchMapLocation-zoekobject waarmee u de huidige positie van de gebruiker of een andere positie die hij wilt opgeven, kunt doorgeven aan een SQL-aanvraag. Het doel hier is om een lijst van klanten te verkrijgen, gesorteerd op afstand "vogelvlucht" tussen deze positie en de locatie van de klant. Dit vereist dat de positie van de klanten vooraf wordt berekend en opgeslagen in elk klantendossier.

Deze XAML-code wordt gebruikt om dit onderdeel in het zoekformulier te plaatsen.

<StackLayout Margin="10, 10, 10, 10">
<m:SearchMapLocation HeightRequest="200" SqlParam="@point" />
<m:SearchButton Text="Opzoeken klant" HorizontalOptions="Center" />
</StackLayout>

Het kan worden geassocieerd met alle andere zoekcomponenten (SearchEntry, SearchPicker, ...).

De SQL-server ontvangt de bijbehorende parameter in de vorm van een SQL-geography type.

De positie in het verleden is die van het midden van de kaart wanneer u op de knop "Klant zoeken" klikt. Verplaatsing door zoom en scrollen wordt daarom in aanmerking genomen. Als u de kaart op een gedefinieerde locatie wilt plaatsen, klikt u op de speld en vervolgens op het informatiekader. Hiermee kunt u een stad, een adres en alle andere informatie invoeren die gegeocodeerd kan worden. De kaart wordt vervolgens gecentreerd op het resultaat van deze geocodering.

Afgezien van deze manier van zoeken en sorteren van klanten, is deze bundel volledig identiek aan klantenconsultatie. De volgende stappen zijn ook identiek.

     clients_a_proximite_liste_ios_nl

Dit vereist de toestemming van lokalisatie door MercatorPenguin. Tijdens het eerste gebruik, na deze toestemming te hebben gegeven, is het noodzakelijk om de bundel te sluiten en ernaar terug te keren, zodat de toestemming effectief in aanmerking wordt genomen.


Snelle installatie: het bestand Opvraging klanten op afstand (lijst).pngb kan worden gelezen via de knop "Openen" onderaan het configuratiescherm.