U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Configuratie van de koppeling met een Cetrel terminal

0000002665     -      30-03-2021

Mercator voorziet een koppeling met de Cetrel betaalterminal.

Hier zijn de uit te voeren bewerkingen :

 1. Het verzoek van de klant aan Cetrel om een geschikte terminal te hebben voor een koppeling met beheersoftware (IP-link).
 2. Wijziging van de licentie om de nieuwe Terminal ID op te nemen (op 8 posities).
 3. Voer via het menu "Tools / Opties / Uitrusting Kassa - Cetrel ID ECR" (id = CTREL_ECID) 1 in (altijd 1 als er één terminal per kassa op het netwerk is).
 4. Geef via het menu "Extra / Opties / Uitrusting Kassa - Cetrel-terminal-ID" (id = CTREL_TID) de terminal-ID aan (identiek aan die in de voucher).
 5. Selecteer via het menu "Tools / Opties / Terminalbetalingen Cetrel - Betalingsbevestiging" (id = CTREL_STOP) de manier waarop de gebruiker op de hoogte wordt gebracht van de Cetrel-retour (ofwel 'STOP': een venster om te valideren; of 'Pop-up': een venster dat verschijnt en verdwijnt na 3 seconden).
 6. Stel de associaties in met de Mercator-betaalmethoden, door de kolom "Cetrel" in te vullen voor de gewenste betaalmethoden.
 7. Installatie van de software Install-SIX-MPD Server voor MPDoverIP (CFG).bat op de kassa.
  Houd er rekening mee dat de Windows-firewall het openen van bepaalde poorten kan blokkeren.
  Zorg ervoor dat de volgende poorten open zijn. 
  1. TCP : 8137, 8138
  2. UDP : 33333