U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Gebruik van een ticketprinter op een USB-poort (legacy)

0000000848     -      29-11-2015
Verouderd

Mercator 5.0.16 laat het gebruik van ticketprinters op een USB-poort toe, onder Windows 2000, Windows XP of een latere versie.

De parameterinstelling in Mercator voor het gebruik van een USB-poort gebeurt via TOOLS, menu "Tools / USB-poorten". De te configureren poort kan worden geselecteerd (geldlade, printer, scherm).

TOOLS geeft een lijst weer van alle USB-randapparatuur die voorkomt in de registry van de computer. U hoeft enkel de juiste randapparatuur te selecteren. TOOLS vult op transparante wijze de poort in kwestie aan met de juiste parameter om ze te kunnen gebruiken (de naam van de poort begint met \\?\USB#Vid).

Een voorbeeld van een automatisch door TOOLS geïnstalleerde poort

\\?\USB#Vid_067b&Pid_2305#5&255e8704&0&1#{a5dcbf10-6530-11d2-901f-00c04fb951ed}


Opmerking: dit geldt enkel voor ticketprinters op een USB-poort, m.a.w. de printers die gebruikt worden in de sequenties waarvan de afdrukmodus ingesteld staat op "Tickets". Andere USB-printers (A4-afdrukken, afdruk van barcodes…) hebben geen boodschap aan dit bericht, want ze gebruiken het printerstuurprogramma van Windows.De pagina die u wenst te bekijken heeft betrekking op een versie van Mercator die commercieel niet meer beschikbaar is en niet meer wordt ondersteund.

Mercator is een applicatie .net en maakt gebruik van een database SQL Server. De gegevens op deze pagina stemmen niet overeen met deze eigenschappen.