U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Definiƫring van de artikelnomenclaturen

0000000762     -      19-06-2017

De artikelnomenclaturen worden gedefinieerd in de informatiebestanden "Artikels" van Mercator. Voor een "gefabriceerd" artikel moet een artikelfiche worden ingevoerd, net zoals bij de andere artikels.

De nomenclatuur wordt gedefinieerd op het tabblad "Links" van die fiche. Om dit tabblad zichtbaar te maken, moet u de optie "Tools / Opties / Informatiebestanden / Artikels gelinkt aan aankopen" op JA instellen. De bestanddelen van het artikel in kwestie worden in de tabel ingevoerd.

  • De kolom Prd moet worden aangevinkt als het bestanddeel permanent deel uitmaakt van de artikelsamenstelling (standaard).
  • De kolom Prd2 kan worden aangevinkt als het bestanddeel optioneel gebruikt wordt en een interface de gebruiker in staat moet stellen om bij de fabricatie een vrije hoeveelheid ervan te gebruiken
  • De kolom Prd3 kan aangekruisd worden indien het bestandsdeel gebruikt wordt, maar de aangegeven hoeveelheid in de nomenclatuur zal niet gewijzigd worden bij de productie.

De andere aanvinkvakjes bij de tabel hebben niet rechtstreeks te maken met het productiebeheer.

Een nomenclatuur wordt steeds op één niveau ingevoerd. Het is daarentegen wel mogelijk om in de nomenclatuur van een gefabriceerd artikel een ander gefabriceerd artikel op te nemen. Dit biedt de functionaliteiten voor een beheer van nomenclaturen op meerdere niveaus.

Om een volledige nomenclatuur van het actuele artikel, in meerdere niveaus, te kunnen visualiseren of afdrukken, hoeft u enkel het document Lijst: Nomenclatuur actueel artikel te installeren.