U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Conflict met decimalen tussen commercieel beheer en boekhouding

0000001678     -      28-09-2011

In dat geval kan het niet werken. Wat betreft de euro, is het verboden om meer decimalen te plaatsen in de kolom GEN dan voor de valuta van de boekhouding. U kunt dus wel de eenheidsprijzen met 4 decimalen in euro behouden, maar de documenttotalen in commercieel beheer moeten afgerond zijn op 2 decimalen.

Met vriendelijke groetenIk bevestig hierbij dat de euro ook op 4 decimalen is ingesteld.Uw klant werkt dus met eenheidsprijzen met 4 decimalen. Maar er staan slechts 2 decimalen in de kolom GEN voor die valuta (in het valutascherm)?Bij sommige aankoopfacturen krijg ik foutmeldingen, die afrondingsproblemen aangeven bij de overdracht naar de boekhouding.

Ik ben tot de volgende conclusie gekomen wat betreft de aankoop-rcds: er is een probleem qua afronding doordat de klant werkt met eenheidsprijzen tot op 4 decimalen na de komma.

Wat kan ik daaraan doen?