U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Werking van de Database Viewer van Mercator

0000000814     -      16-11-2011
Verouderd

In "Tools / Parametrering Documenten" biedt Mercator 5.0 een "Database Viewer". Hiermee kan men makkelijk de structuur van de Mercator-databank weergeven, want alle tabellen en hun velden worden in een boomstructuur weergegeven. De links tussen de tabellen staan vermeld in een afzonderlijke rubriek.

Via "Drag&Drop" is het mogelijk om eender welk element uit deze boomstructuur naar het SQL-veld in het parameterscherm te slepen (versleep daartoe de tekst, niet het symbool).

Deze optie is eveneens beschikbaar in de "Prompt Fox".

attention_Aruba Vanaf de versie Aruba wordt per type veld een verschillend pictogram weergegeven. Bovendien duidt een symbool in de vorm van een sleutel de primaire sleutels aan.
De relaties tussen de verschillende tabellen werden geoptimaliseerd door de indexen van de SQL-database te gebruiken

Technische inlichtingen

De relaties bieden u een goede manier voor het schrijven van de koppelingen tussen de tabellen. Een koppeling tussen voetteksten_v en rijen_v geschreven als volgt (in DBF-modus)

(pieds_v. id+pieds_v.journal+ str(pieds_v.piece,10)=lignes_v.id+lignes_v.journal+str(lignes_v.piece,10))

zal geen enkele index gebruiken van de SQL-database. Zo zullen alle gegevens van de tabellen lignes_v en pieds_v moeten worden doorlopen, met een negatief effect op de performanties.

De enige goede manier om deze relatie te schrijven is

((pieds_v. id=lignes_v.id) and (pieds_v.journal=lignes_v.journal) and (pieds_v.piece=lignes_v.piece))

Maak er een goede gewoonte van om het aantal "pages read" te verifiëren in de SQL-profiler. Indien dit aantal abnormaal hoog is, dan is uw opdracht slecht gestructureerd.De pagina die u wenst te bekijken heeft betrekking op een versie van Mercator die commercieel niet meer beschikbaar is en niet meer wordt ondersteund.

Mercator is een applicatie .net en maakt gebruik van een database SQL Server. De gegevens op deze pagina stemmen niet overeen met deze eigenschappen.