U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Hoe de errorshield "Fallback reconnection to MercatorShieldServer has returned a null value" corrigeren?

0000002622     -      29-03-2016

Wanneer MercatorShield geïnstalleerd is in cloud-modus, en MercatorShieldSqlClient.dll en de MercatorShield services herstart zijn, wordt de volgende fout waargenomen in verschillende Mercators die deze service gebruiken: MercatorShield.TestLicense exception: "Fallback reconnection to MercatorShieldServer has returned a null value!"

Om dit probleem op te lossen volstaat het om de update te nemen van MercatorShieldSqlClient.dll (versie 1.04 min.) en de installatie-procedure toe te passen zoals beschreven op deze pagina :

  • Kopieer MercatorShieldSqlClient.dll in een locale directory op de SQL-server. Wij raden aan dit te plaatsten in de Programma directory van de SQL-server: c:\Program Files\Microsoft SQL Server. Alle andere lokale directory's kunnen locaal gebruikt worden.
  • Vertrekkend van Mercator Majuro, voer je "Geavanceerde tools / MercatorShield / Configureren" via SQL Server" uit. Dit menu vraagt om MercatorShieldSqlClient.dll te lokaliseren met de directory vermelding van het vorige punt. Indien Mercator Majuro nu wordt uitgevoerd vanaf een andere SQL-server, moet men eerst de nieuwe directory aanduiden, dat zicht heeft op de nieuwe SQL-server. Elk gebruik van een netwerkmap als volume is verboden.