U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Hoe gebruik je Luxemburgse postcodes met aanduiding van de straat?

0000002327     -      06-12-2019

Mercator 8.4.21 of later laat toe om rekening te houden met de Luxemburgse postcodes die informatie over de “straat” bevatten.

Om deze post codes te installeren, dient men, in een Mercator Majuro, het menu “Tools / Geavanceerde Tools / Lux. Postcodes Installeren” uit te voeren. Deze bewerking voegt het veld RUE in de tabel ZIP toe, en laadt hierin de lijst van de Luxemburgse postcodes. Nadien moet Mercator opnieuw worden opgestart, aangezien de tabel van de postcodes wordt ingelezen bij het opstarten. 

Nadien, bij het ingeven van een postcode of een stad in de verschillende adres zones van Mercator, zal een lijst verschijnen met:

  • Postcode
  • Stad: straat

Hierdoor kan de straat automatisch worden geselecteerd, gelijktijdig met de stad of de postcode.


De installatie van deze functionaliteit dient te gebeuren via de Geavanceerde Tools van Mercator Majuro. Indien het dossier Mercator nog in Aruba is, volstaat het om "scenario 2" toe te passen, zodat een configuratie Majuro in parallel met de configuratie Aruba zal werken. Eens deze installatie gedaan zullen de Luxemburgse postcodes kunnen worden gebruikt in Aruba.

Deze functionaliteit is niet compatibel met de adres zondes in de versie legacy.