U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Waarom er meerdere instanties van MercatorShieldGui.exe waargenomen kunnen worden?

0000002677     -      06-01-2017

Dit is niet abnormaal, aangezien MercatorShieldGui.exe automatisch gestart wordt bij het openen van een sessie, per gebruiker. Daarom, als er meerdere gebruikers tegelijk starten, bijvoorbeeld tijdens een RDP, op dezelfde server, dan zijn er evenveel MercatorShieldGui zichtbaar.

MercatorShieldGui is niets anders dan een kleine client applicatie van de MercatorShieldService. Daarom kan men meestal zonder werken, omdat het voornamelijk wordt gebruikt om certificaten aan te vragen of om de service status direct te bekijken. Om te voorkomen dat dit programma automatisch start bij het inloggen van elke gebruiker, verwijdert u de volgende registersleutel:

HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\MercatorShieldGui

Vervolgens, om dit programma opnieuw te krijgen, volstaat het om MercatorShieldGui.exe uit te voeren die zich standaard bevind in C:\Program Files\MercatorShield. Hij zal verschijnen in de systray.