U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Automatische verificatie van de assemblieversies van Mercator gebruikt door klanten vanop afstand in cloud-modus.

0000002316     -      06-12-2016

In cloud-modus, gebruiken de gebruikers vanop afstand een executable (Mercator.exe) en de assemblies (dll) die zich bevinden in de lokale Mercator-directory op de pc, tablet,... Het is noodzakelijk om een minimum coördinatie te verzekeren op het niveau van componenten-updates op verschillende locaties. Hiervoor biedt Mercator Majuro de functionaliteit Forceer Updates.

Het kan als volgt gebruikt worden: na een uitgevoerde update in de centrale configuratie (of op een andere post), volstaat het om deze functionaliteit, via "Tools - Geavanceerde tools - Forceer updates", uit te voeren. Mercator zal dan de huidige versie van Mercator.exe en zijn assemblies identificeren. Eenmaal gedaan, zal er bij iedere herstart van Mercator, gecontroleerd worden of de lokale assemblies overeenkomen met de assemblies in de database. Als er een component gevonden wordt uit een eerdere versie, zal Mercator MercatorUpdater starten en wordt Mercator gesloten. Zo kunnen alle assemblies eenvoudig worden bijgewerkt.

Om dit proces te laten werken, dient men:

  • Mercator.exe moet zich reeds in versie 8.3.83 of hoger bevinden
  • MercatorUpdater.exe moet in de root directory van Mercator aanwezig zijn.

Opgelet: De updates worden niet uitgevoerd als je al over de laatste versie beschikt en op "Forceer updates" klikt, maar voldoen aan de versies die beschikbaar zijn op de site www.mercator.eu.