U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Spellingcontrole in tekstvakken en HTML-editors

0000003134     -      14-03-2023

Mercator 10.10 biedt hulp bij het opsporen en corrigeren van spelfouten in tekstvakken en HTML-editors van aanpasbare schermen (signaletieken, CRM-acties, documenten uit het commercieel beheer, boekhoudkundige invoer, enz.). Deze spellingscontrole gebruikt de tools die in Windows 8 en latere versies zitten.

Deze functie is beperkt tot de taalpakketten die geïnstalleerd zijn op de computer waarop Mercator draait. Extra taalpakketten kunnen worden toegevoegd via de opties "Taal en regio" in Windows. Het is dus waarschijnlijk nodig het Nederlandse taalpakket toe te voegen aan een werkstation met Franse Windows om de controle in deze tweede taal te kunnen uitvoeren.

pack_nl_N

In Mercator is het noodzakelijk om spellingscontrole in de gewenste velden in te schakelen. Dit gebeurt via de scherminstellingen en de eigenschap SpellCheckLanguage. Deze kan de volgende waarden hebben :

  • _none : geen corrector geactiveerd (standaardwaarde)
  • UserSelectable : de gebruiker kan kiezen uit de taalpakketten die op zijn of haar werkstation zijn geïnstalleerd
  • F, N, E, D : gedwongen spellingscontrole in respectievelijk Frans, Nederlands, Engels en Duits. Alleen als het bijbehorende taalpakket op de machine is geïnstalleerd.

Wanneer de eigenschap is ingesteld op UserSelectable, kan het taalpakket worden gekozen via het contextmenu:

userselectable_NL

Hetzelfde contextuele menu kan correcties voorstellen:

suggestion_correction_NL

Opmerkingen :

  • In de modus UserSelectable wordt aanbevolen de taal te kiezen voordat u begint te typen.
  • Voor niet-.net core versies van Mercator en de HTML editor is het noodzakelijk om de optie "HTML editor v2" op JA te zetten (id=USE_HTML2). De oude Mercator HTML-editor is niet compatibel met deze functie.