U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

SQL-cloud configuratie: lokale installatie van postcodes

0000002401     -      29-03-2016

Mercator beschikt standaard over een auto-completion systeem op postcodes en steden. Dit zorgt ervoor dat we alleen de eerste letters van een zone moeten weten, om vervolgens het gewenste resultaat uit een dropdownlist te kiezen.

Om performantie redenen , vereist dit mechanisme dat de lijst met postcodes en steden wordt ingeladen in het geheugen. Gezien het aantal records in deze tabel (zip) kan dit de performance bij het opstarten vertragen, vooral in SQL Cloud-modus. Merk op dat deze lijst van postcodes en steden praktisch nooit zal veranderen. Daarom stellen wij voor om dit lokaal te installeren in de hoofddirectory van Mercator. Wij raden deze oplossing aan voor utilisateurs distants in SQL Cloud cloud die beschikken over Mercator in een lokale directory. Deze mogelijkheid moet men niet activeren voor gebruikers die in een lokaal bedrijfsnetwerk werken waarvan de directory een gedeeld volume is.

Deze functionaliteit is beschikbaar in geavanceerde tools van Mercator Majuro.