U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

AF documenten maken volgens de Franse wetgeving

0000002303     -      24-11-2016

Mercator maakt een CSV document aan, met de volledige inhoud van een boekjaar, dat voldoet aan de regels die opgelegd zijn door de Franse belastingdienst voor papierloze boekhoudingsbestanden. Deze functie is beschikbaar in het “Accounting/export naar AF bestand” of “Management/exporteren naar AF bestand” (in een automatische boekhouding).

Dit bestand word gemaakt in het AF subdirectory van de Mercator datadirectory. Het is ontworpen volgens de standaard van deze pagina. Zijn ASCII formaat is gescheiden door een tabblad. Zoals vermeld in de standaard is de naam van de fiche opgesteld als volgt:

  • Het aantal sirenes ( dit wil zeggen de eerste 9 cijfers van het Siret-nummer)
  • "AF"
  • Einddatum van de overeenkomst in het JJJJMMDD formaat

Het eerst ingevoerde bestand a zit in uitbreiding 1. Als er meerdere bestanden zijn met dezelfde einddatum (en als de map geen andere bestanden bevat) dan wordt de uitbreiding vergroot.

Het bestand kan makkelijk worden bekeken in Excel. Wanneer men het bestand opent en de belangrijke stappen van het ASCII bestand volgt dan worden alle waarden overgenomen.

 

AF = accounting files

Kernwoorden : Frankrijk