U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Browserkeuze in functie van de URL

0000002606     -      29-06-2016

Verschillende functies van Mercator resulteren in een opstart van een internet browser (Internet Explorer, Chrome, FireFox,...) Standaard, opent Mercator de browser die als default geconfigureerd is in Windows.

In vele gevallen, is de toegang tot een specifieke website alleen mogelijk of optimaal als de browser goed gedefinieerd is.

Bijvoorbeeld:

  • Intervat: hierbij is het aangeraden om Internet Explorer te gebruiken, om de verklaring direct in de PDF te tekenen, zonder het document te moeten uploaden en downloaden.
  • eTVA: werkt niet in Chrome, want Java-support is gedeactiveerd.
  • Isabel en Multiline werken alleen in Internet Explorer
  • ...

Het rooster van het tabblad “Browsers” in de gebruikersinstellingen moet een lijst met browser exceptions ontvangen, die in de eerste kolom de gewenste browser ontvangt (De dropdownlist duidt de beschikbare browsers aan voor deze post, alsook de niet-beschikbare browsers die vroeger gebruikt werden bij een andere post)
In de tweede kolom, moet er een deel van de URL geplakt worden. Als dit deel in de URL gevonden wordt, opent Mercator de juiste browser. (Opgelet: deze functionaliteit is hoofdlettergevoelig)

In alle andere gevallen wordt de default-browser gebruikt (gedefinieerd op Windows-niveau).
 
Note: Edge van Windows 10 wordt niet gedetecteerd, want dit is geen “echte” desktopapplicatie.

Deze functie is niet beperkt tot de boekhouding.