U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Link met het Commercieel Beheer: beheer van de documenten "buiten periode"

0000002502     -      25-04-2023

Bij het centraliseren van het commercieel beheer in de boekhouding van Mercator wordt de periode van de documenten standaard bepaald op basis van de documentdatum. Het is echter mogelijk om van deze regel af te wijken door de periode vast te leggen in de hoofding van het verkoop- of aankoopdocument.

Om deze functionaliteit te installeren, moet u een veld PERIODE van het type char(6) toevoegen aan PIEDS_V en/of PIEDS_A. Het is dan noodzakelijk om de scherm van deze sequentie aan te passen door het toevoegen van een ComboBox gebonden aan dit veld.

alter table PIEDS_V add PERIODE char(6) not null default ''
alter table PIEDS_A add PERIODE char(6) not null default ''

De periode moet enkel worden aangeduid als ze niet overeenkomt met de datum van het document. Is deze periode niet gepreciseerd, dan zal ze worden berekend op basis van de datum.

Opmerking: betalings-D.V.'s zijn nooit "buiten periode". De periode wordt in dat geval altijd berekend op basis van de datum.