U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Geneste acties

0000002614     -      13-10-2023

De CRM van Mercator 8.6 stelt u een nieuw concept voor: geneste acties. Dit geeft ons de kans om oneindig veel acties vast te hangen aan één actie-parent. Deze functionaliteit is ideaal, bijvoorbeeld voor het volgende.

  • Commerciële mogelijkheden: een mogelijkheid in de vorm van een actie (ivm een klant of een prospect) Het zal alle actiegegevens bevatten die afhankelijk zijn van de actie-parent: telefoongesprekken, afspraken, gemaakte offertes, verkoopsinformatie...
  • Dossiers met service na verkoop (SNV) : een dossier met service na verkoop bevat de interventie aanvraag van de klant, de interventie aanvraag en garantie bij de leverancier of de terugkeer van een defect apparaat, het contacteren van de klant met informatie over de repartie of het maken van een offerte,...

Vanuit deze hoek gezien, bevat Mercator dus actie-parents en actie-childs, die afhankelijk zijn van de actie-parent.

Standaard werkt dit systeem slechts op twee niveaus (parents – childs). Zie deze pagina om het aantal niveaus te vergroten.

Deze manier van acties groeperen is helemaal compatibel met het aaneenschakelen van acties.

Installatie

Om deze functionaliteit te installeren , moet men deze velden toevoegen in de tabel ACTIONS:

  • PAR_ID : char(10)
  • PAR_MODULE : char(10)
  • PAR_ID_SIG : char(10)

Deze velden zijn voltooid, voor de actie-childs, met de gegevens van de primary key (ID, MODULE, ID_SIG) van de actie-parent.

Om indexen toe te voegen aan deze nieuwe kolommen, ga je naar "Tools / Geavanceerde Tools / Structuur controleren".

Instellingen

Een actie-parent herken je simpel door het feit omdat het in het instellingenvenster geplaatst is als object van het type LinkedActions. Dit object geeft ons de mogelijkheid om acties aan te maken die automatisch gelinkt zullen worden aan de actie-parent.

In het scherm van de actie-childs, kan men het object ParentActionButton plaatsen. Dit geeft ons de kans om de actie-parent direct te benaderen.

Weergeven in boomstructuur

Als het menu "Visualiseer acties" toegepast wordt op een actie-parent, heb je de mogelijkheid om de actiontree te zien. Om deze actiontree te activeren, volstaat het om het volgende aan te vinken.

Het weergegeven beeld ziet er als volgt uit:

 

In alle informatiebestanden, is het nu ook mogelijk om het object ActionsTree toe te voegen. Dit bied dezelfde boomstructuur, maar enkel voor de acties in verband met dit informatiebestand.