U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Hoe de functionaliteit "Verzenden" linken aan het CRM-programma ?

0000001511     -      22-03-2019

In Mercator is het mogelijk om de bestemming van de functionaliteit "Verzenden" in het Mercator-menu "Bestand" te wijzigen. Standaard gebruikt deze functionaliteit een e-mailaccount die voorkomt op de werkpost van de gebruiker (doorgaans Outlook®). Voortaan is het ook mogelijk om niet langer Outlook te gebruiken, maar de actie "SMTP-mail verzenden" die werd geïnstalleerd in het CRM-programma van Mercator.

Om deze optie te activeren, volstaat het de actie "SMTP-mail verzenden" (of een andere actie met een gelijkaardige werking) te selecteren in "Tools / Opties / Overige: Mail verzenden via CRM-actie". De actie is enkel beschikbaar in deze lijst als ze niet beperkt is tot enig specifiek informatiebestand (zie de parameterinstelling van de acties in "Tools / Setup / Actiemodellen" - veld "Informatiebestand" op < ALLE > instellen).

De volgende e-mails zullen dan worden verzonden als acties die rechtstreeks gelinkt zijn aan het respectieve informatiebestand:

  • verkoop: klantenfiche
  • aankoop: leveranciersfiche
  • herinnering: klantenfiche

De andere e-mails omvatten de acties die niet gelinkt zijn aan enig informatiebestand.

De verzending van de e-mails via CRM gebeurt op dezelfde manier als bij een verzending via Outlook, nl. de gebruiker moet de actie valideren om de mail te verzenden (Opgelet: als de parameterinstelling van deze actie dit voorziet, moet het vakje "Voltooid" eventueel aangevinkt zijn om de e-mail ook effectief te kunnen verzenden).