U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Add-in Freedelity: werking

0000002643     -      04-01-2017

 

Informatiebestand klanten

Nieuwe klant: de gebruiker maakt een nieuwe fiche en klikt op de knop "Freedelity". Vervolgens wordt de identiteitskaart van de klant uitgelezen in de kaartlezer. De informatie wordt naar het platform van Freedelity verzonden, die het terugstuurt naar Mercator om de fiche automatisch aan te vullen.

Klant bestaat in Mercator: De gebruiker selecteert de klantenfiche en klikt op de knop "Freedelity". Hij steekt dan de identiteitskaart van de klant in de lezer. De informatie wordt dan naar het Freedelity platform gestuurd. Als de klant al getrouwheidspunten had bij Mercator voor het gebruik van Freedelity, dan worden deze gerecupereerd door het platform. Bij het updaten van de klantgegevens, van een bestaande klant in Mercator en op het Freedelity platform, worden dezelfde manipulaties uitgevoerd.

De mogelijkheid bestaat ook om aan te duiden dat een klant geen spaarpunten wil.

 

Spaarpunten beheer

De gegevens die naar Freedelity verzonden zijn, zijn (in de eerste back-up):

  • Informatie om de klant te identificeren
  • Betrokken vakbond nummer
  • Elk artikel (naam, beschrijving, eenheidsprijs, hoeveelheid, rayon)
  • Het bedrag van gerealiseerde verkopen (Freedelity houdt hier rekening mee om de klantengetrouwheid te berekenen).

De klant heeft de mogelijkheid om te eisen dat sommige informatie (zoals zijn telefoonnummer en e-mailadres) niet wordt doorgegeven.

De gebruiker kan promoties zowel beheren in Mercator als op het Freedelity platform.

Op basis van de verzonden informatie naar Freedelity berekent het platform de verdiende spaarpunten op basis van de promoties die van kracht zijn.

In ruil daarvoor stuurt Freedelity zijn waardebonnen en de klantenkortingen naar Mercator. Ze moeten enkel nog afgedrukt worden.
Het standaardmodel gebruikt de barcode van het "Waardebon" artikel dat gemaakt is in Mercator, of een unieke barcode (gegenereerd door Freedelity) die het mogelijk maakt om het gebruik van de bon te beveiligen.

 


Zie deze pagina voor de installatie van de Freedelity add-in.