U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Beheer van de formules 'hoeveelheid' en 'totaal' in de sequenties van commercieel beheer

0000002179     -      24-02-2014

De formules 'hoeveelheid' en 'totaal' in de sequenties van het commercieel beheer zijn parametreerbaar in het tabblad 'formules' van het scherm sequenties. U kan er twee formules volgens een syntax c# ingeven. Op deze plek beschikt u over alle variabelen die horen bij de kolommen van de lijnentabel (naam in kleine letters) en bij de BillingEngine.

formules_sequences_nl

Voorbeelden:

  • Formule 'hoeveelheid': Math.Round(q1*q2, MercatorUi.Globals.N_DEC_Q)
  • Formule 'totaal': Math.Round(q * pu * (100 - korting) / 100, billingEngine.NDec)

Wanneer er van sequentiefiche veranderd wordt of u een registratie wenst te doen, dan wordt een just-in-time-compilatie uitgevoerd.
Tip: door een fout te maken in de formule bij het weergeven van de compilatieresultaten, is het mogelijk om het C#-script te zien zoals deze in de assembly wordt opgeslagen.

In Legacy was er een knop als hulp bij het ingeven van de formule. Dit werd gewijzigd bij FoxPro en is niet meer beschikbaar in Aruba.  In Aruba is de knop 'Database', die de structuur en de tabel LIGNES_V/A weergeeft, beschikbaar.

formules_database_nl

Zo kunnen de namen van de velden in de twee formulezones worden geplaatst aan de hand van drag & drop.

Wanneer een 'hoeveelheid'-formule geïnstalleerd wordt,

  • wordt de kolom H read-only.
  • De snelkoppelingen 'H*' in de kolom 'artikelcode' worden gedeactiveerd.

Ter herinnering: het is niet mogelijk om een hoeveelheidsformule te plaatsen indien u met onderscheid in eenheden werkt.