U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Beheer van Taxen en accijnzen

0000000117     -      28-10-2016
Verouderd

Deze pagina is verouderd

Aanvullende informatie:

 

 


Mercator laat het beheer toe van taxen en accijnzen. De waarde van de bepaalde Tax is geïndividualiseerd op het niveau van elk artikel (Tabblad PRIJZEN). De eventuele kortingen hebben nooit betrekking tot de taxen en accijzen. In een dokument wordt een bedrag van de tax berekend als een som van de hoeveelheden vermenigvuldigd met de taxen. Om de functies binnen Mercator te installeren, is het nodig dat via de TOOLS de struktuur van de bestanden als volgt wordt gewijzigd: (Veld toe te voegen op het einde van de beschrijving):

  • STOCK : S_TAXE float
  • LIGNES_V en/of LIGNES_A : TAXE float
  • PIEDS_V en/of PIEDS_A : TOT_TAX_DV float
  • PIEDS_V en/of PIEDS_A : TOT_TAX_FB float
  • CLI.DBF : C_NON_TAX bit
  • FOU.DBF : F_NON_TAX bit

Bij de transfert naar de boekhouding, zullen de taxen en de accijnzen worden doorgestuurd naar de juiste rekeningen die ingesteld zijn via "Tools/Opties/Opties verbinding boekhouding". (1 rekening voor de taxen bij aankopen en 1 rekening voor de taxen op verkopen)

(Verbinding van de taxen en accijnzen met de boekhouding: Enkel binnenkomende en uitgaande fakturen naar bepaalde boekhoudspakketten)

Het volstaat om in de signaletieken "klant/leverancier", een logisch veld toe te voegen dat overeenstemt met het veld C_NOM_TAX/F_NOM_TAX. Dit laat u toe om het beheer van de taxen en accijnzen al dan niet te aktiveren en dit individueel per klant/leverancier.

Trefwoorden : CPT_TAX_V; CPT_TAX_ADe pagina die u wenst te bekijken heeft betrekking op een versie van Mercator die commercieel niet meer beschikbaar is en niet meer wordt ondersteund.

Mercator is een applicatie .net en maakt gebruik van een database SQL Server. De gegevens op deze pagina stemmen niet overeen met deze eigenschappen.