U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

De fiches van een bestand in functie van de vertegenwoordiger verbergen

0000002897     -      18-04-2019

In Mercator 10.4 of hoger kunt u de fiches van klanten verbergen, evenals die van andere bestanden volgens de vertegenwoordiger. Dit kan bepaald worden in het profiel van de gebruiker, via deze selectievakken.

X_ID_REP char(10) bestaan in de basistabel van het bestand. De meest gebruikelijke toepassing zal een filtering van het bestand Klanten op basis van CLI. C_ID_REP zijn.

 Zodra de filter is geactiveerd, zullen enkel de fiches die zijn gekoppeld aan de vertegenwoordiger van de huidige gebruiker zichtbaar zijn. Bij het maken van een nieuwe record, ongeacht de standaardwaarden, zal de vertegenwoordiger altijd gelijk zijn aan de vertegenwoordiger die standaard in het profiel voor de huidige gebruiker is bepaald, zodat deze nieuwe fiche onmiddellijk zichtbaar is.

De filter is actief zowel in het bestand als in de verschillende zoekopdrachten.

Als er geen vertegenwoordiger in het profiel van de gebruiker is bepaald dan zal deze filter niet ingesteld zijn.