U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Het beheer van algemene artikels

0000000528     -      19-09-2015

Mercator laat het beheer toe van algemene artikels. De algemene artikels zijn "fictieve" artikels die verwijzen naar verschillende artikels die niet zijn opgenomen in de basis referentielijst in Mercator. Het gaat om typische artikels waarvoor de omschrijving wordt gewijzigd met de bedoeling de karakteristieken van het artikel in te geven. Dit wordt gebruikt om te vermijden dat een veelvoud van weinig voorkomende artikels worden aangemaakt.

De algemene artikels worden bepaald door het logisch veld dat zich in het tabblad "Extra" van de artikelfiche bevindt. Deze artikels hebben een gewijzigde houding op 2 niveau's :

  • Herbevoorrading : bij de herbevoorraading op basis van de klantenbestellingen, is de omschrijving van het artikel in de leveranciersbestelling niet de omschrijving die zich in S_MODELE bevindt, maar wel de omschrijving die in de klantenbestelling staat.
     
  • Beheer van backorders : het beheer van de backorders (Resten) wordt berekend op basis van de omschrijving van de artikels.