U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Import van de klantensaldo's (van de boekhouding) : mogelijkheid om het saldo van het commercieel beheer bij te voegen

0000000591     -      26-10-2021

Het programma laat toe om de het lopende saldo in het commercieel beheer van Mercator in acht te nemen, zelfs wanneer deze nog niet is gecentraliseerd, met de import procedure van de boekhoudkundige saldo's. Deze optie wordt ingesteld via "Tools > Opties > Verbinding Boekhouding > Saldo's: documenten toevoegen" (ID = SOLD_HRCPT). Deze optie kan de volgende waarden aannemen. In functie van de instelling worden de volgende waarden toegevoegd aan de import saldo's :

  • 1 : Het netto te betalen bedrag op de niet gecentraliseerde facturen verminderd met de som van de betalingswijzen "Cash" verbonden aan deze facturen.
  • 2 : Het bedrag van het voorgaande punt vermeerderd met het totaal BTW inclusief bedrag van de niet gecentraliseerde leveringen verminderd met de som van de betalingswijzen "Cash" verbonden aan deze facturen.
  • 3 : Het bedrag van het voorgaande punt vermeerderd met het totaal BTW inclusief bedrag van de niet gecentraliseerde bestellingen verminderd met de som van de betalingswijzen "Cash" verbonden aan deze facturen

Elk van deze optie kan worden aangevuld met +5 : In dit geval, wordt de som van betalingen "Cash" verbonden aan de ontvangsten sequentie afgetrokken van het boekhoudsaldo.

 

Deze pagina ook zien.