U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Installatie van de optie boekhoudkundige "multi-overbruggingen"

0000000622     -      27-09-2015

De multioverbrugging is een optionele module in Mercator die het mogelijk maakt om een Mercator-dossier te linken aan meerdere boekhoudkundige dossiers. Het onderscheid wordt gemaakt op het niveau van de sequenties in Mercator.

Om deze optie te installeren, moet u:

  • beschikken over de optie MULTI in uw installatiecode van Mercator;
  • een veld DOSSIER char(3) toevoegen aan de tabel SEQUENC
  • in de opties van Mercator, door een rechter click, de node "Verbinding Boekhouding" dupliceren naar zoveel dossiers als gewenst. Mercator vraag dan de 3 karakters code voor het gewenste dosier.
  • in de verschillende sequenties van Mercator de (3 karakters tellende) code van de gelinkte boekhoudkundige dossier aanvullen.

De opties van node "Verbindning Boekhouding" worden gebruikt bij de opstart van Mercator om het schema van een boekhoudkundig standaarddossier te kunnen lezen.

De multioverbrugging installeert automatisch 2 nieuwe opties in Extra / Opties boekhoudkundige uitwisselingen:

  • Klanten met documenten: JA / NEEN
  • Leveranciers met documenten: JA / NEEN

Via deze opties kan de manier voor de overdracht van de klanten/leveranciers gekozen worden. Indien deze optie op JA staat, worden enkel de aangepaste klanten/leveranciers in de lopende map naar de boekhouding gestuurd. Staat de optie op NEEN, dan is de manier van overdracht identiek aan de gebruikelijke modaliteit voor de overdrachten naar de boekhouding.Opgelet: dit bericht geldt niet voor een multioverbrugging naar Mercator Boekhouding. Zie installatie-van-de-optie-multioverbruggingen-naar-mercator-boekhouding.html voor meer informatie over dit onderwerp.