U bevindt zich nu op een technische pagina over de software Mercator. Deze pagina bevat specifieke informatie die bestemd is voor professionals van de software Mercator. Wenst u naar algemenere informatie over Mercator door te gaan?


   Deze vraag niet meer stellen

Intern berichten systeem

0000000597     -      20-09-2015
Verouderd

Vanaf de verise 3.4, beschikt Mercator over een vereenvoudigd intern berichtensyteem. Dit systeem laat u toe om een boodschap te verzenden naar elke gebruiken van Mercator op het locale netwerk.

Deze optie kan worden ingesteld door een andere waarde dan een nulwaarde in te geven in "Tools / Opties / Andere / Interval nakijken van boodschappen (sec.)" Deze optie geeft de mogelijkheid om het interval (in seconden) te bepalen voor het nakijken van boodschappen binnen Mercator. Het is afgewezen om een waarde onder de 60 seconden in te vullen, omdat dit de prestaties van het systeem kan beïnvloeden. Om het systeem uit te schakelen, volstaat het de waarde op 0 te zetten

Deze functie zal op een voordelige wijze kunnen worden gebruikt, in bedrijven met een bredere omvang aan gebruikers, om bijvoorbeeld aan alle gebruikers te vragen om Mercator te verlaten om een herindexering uit te voeren.

Het verzenden van berichten wordt uitgevoerd via " Tools/Gebruikers informatie". De knop bij elke lijn laat u toe om boodschap te versturen naar de gebruiker individueel. De knop onderaan het scherm laat u toe om een boodschap te versturen naar alle gebruikers in Mercator

Bij het ontvangen van een boodschap laat de interface u eenvoudig toe om een antwoord te geven. Elke te verzenden boodschap of ontvangen boodschap werkt als een onafhankelijke toepassing (autonome EXE). Dit om elke conflict met andere standaard vensters binnen Mercator te voorkomen.

Bij de herindexering worden alle eventuele boodschappen, die niet zijn doorgestuurd, vernietigd.

Vereist bestand : Mmail.exe cfr. intern-berichtensysteem-mmail.exe.html.

Opmerking : Het doel van dit systeem is niet om functies ter beschikking te stellen van een volledig mailbeheer, maar enkel een vrijwillig beperkt berichtensysteem.De pagina die u wenst te bekijken heeft betrekking op een versie van Mercator die commercieel niet meer beschikbaar is en niet meer wordt ondersteund.

Mercator is een applicatie .net en maakt gebruik van een database SQL Server. De gegevens op deze pagina stemmen niet overeen met deze eigenschappen.